De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

Houtworm en boktor

Bevinden zich gaatjes in het hout, dan heeft u vermoedelijk te maken met de boktor. Deze houtaantaster, en dan met name de larve (houtworm) is verantwoordelijk voor smalle gangenstelsels door houten elementen van uw woning. Met name zacht hout, zoals oude kozijnen of constructies, zijn gevoelig voor de houtworm en boktor. Zijn meerdere gaatjes dicht bij elkaar zichtbaar op houten elementen, dan is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

De boktor

Een boktor leeft maar twee weken, maar tijdens deze korte periode legt de vrouwelijke variant wel haar eitjes. Vanuit deze eitjes groeien larven, welke zich door houten elementen boren. Nadat een aantal jaren groeit vanuit de larve de boktor. Deze neemt de omgekeerde weg en tracht via het gemaakte gangenstelsel een weg naar buiten te vinden. Hierop volgen de kleine gaatjes aan het oppervlak van het hout. Omdat de boktor maar kort leeft, zult u deze bij aanwezigheid waarschijnlijk op ongewone plekken tegenkomen.

Houtwormen

De houtworm is zoals gezegd de larve van de boktor; deze larve wordt slechts 3 centimeter lang en brengt de meeste schade toe aan de houten elementen van uw woning. Aangezien de houtworm zich vrijwel uitsluitend in het hout bevindt, is het lastig deze larven waar te nemen. Ziet u meerdere kleine gaatjes ontstaan aan het oppervlak van houten elementen, dan mag u er desondanks vanuit gaan dat zich hier houtwormen schuilhouden.

Onze service

Wij bieden een gratis inspectie aan, hierbij bekijken wij de overlast die er is en wordt bepaald of het gaat om houtworm, boktor of toch wellicht iets anders. Houtworm bestrijding bieden wij aan tegen een vast tarief. Namelijk € 295,- inclusief btw. Dit tarief geldt tot 50m2 per verdieping. Iedere 10m2 extra wordt €50,- incl btw extra voor gerekend. Wij zijn dan ook de goedkoopste van Nederland en geven hier zelfs een laagste prijsgarantie op. Wij geven daarnaast ook een garantie op de behandeling van tot wel 10 jaar. Dit wordt ook besproken tijdens de inspectie.

In 3 uur verholpen

Daarnaast maken wij gebruik van een innovatieve methode waardoor mensen niet langer 48 uur de woning of het pand hoeven te verlaten. Oftewel geen achterlopen meer op de planning bij verbouwingen of renovatie. Bij behandeling hoeft men nog maar 3 uur het pand te verlaten.